Biszkopt rzucany

Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, zmniejszyć obroty, dodać żółtka rozmieszane z octem, wsypywać po trochu wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną na dnie papierem do pieczenia ( boków nie smarować ). Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni, następnie wyjąć, upuścić na podłogę z wysokości kolan, podnieść i wyjąć z blaszki na kratkę do ostygnięcia.

Tagi: , ,

Składniki

  • 6 jajek, 3/4 szkl cukru pudru, 3/4 szkl mąki pszennej, 1/4 szkl mąki ziemniaczanej ,1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu, 1 łyżeczka kakao, szczypta soli
Serves 4
Czas przygotowywania: 15 minut


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.