Ciasteczka z pająkami

Masło siekamy z mąką, dodajemy cukier, jajko oraz śmietanę i zagniatamy składniki na gładkie ciasto. Owijamy je folią i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka . Wycięte ciasteczka kładziemy na blaszce oraz układamy na nich czekoladowe groszki.  Po upieczeniu dekorujemy ciasteczka rozpuszczoną czekoladą wyciskając wąską stróżkę czekolady z woreczka tworząc po 3 „nóżki” po przeciwnych stronach groszków czekoladowych.

Tagi: , ,

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 100 g masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • groszki czekoladowe
Serves 4
Czas przegotowywania: 30 minut