Fasolka szparagowa po katalońsku

Fasolkę gotujemy w posolonym i posłodzonym wrzątku. Odcedzamy. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy kawałki pieczonych ziemniaków (z jutrzejszego przepisu) i fasolkę szparagową. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy parę chwil. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na półmisek, dodajemy przekrojone na pół pomidorki i obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

Składniki

  • 5 dag fasolki szparagowej
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 5-6 młodych ziemniaków
  • szczypiorek do posypania
  • sól, pieprz, cukier
Serves 3
Czas przygotowywania: 15 minut