Gofry

Prosty i szybki przepis na pyszne gofry:
Oddzielić białka od żółtek. Połączyć żółtka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia olej i odrobinę soli i zmiksować aż do powstania jednolitej masy. Ubić białka jajek na sztywno i dodać do ciasta. Ciasto wylewać na rozgrzaną gofrownicę. Piec około 3 minut, aż gofry osiągną rumiany kolor.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
Serves 5
Czas przygotowania gofrów: 15 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:


× 9 = dwadzieścia siedem