Guacamole

Czosnek obrać i rozgnieść lub przecisnąć przez praskę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę przekroić, usunąć wszytskie pestki i bardzo drobno pokroić.
Awokado obrać i rozgnieść. Cebulę dymkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać sok z limonki, oliwę z oliwek i przyprawić.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 2 dojrzale awocado
  • 1 ostra, świeża czerwona papryczka
  • 1 cebula dymka
  • 1 średnie pomidory
  • 2-3 łyżki soku z limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pikantnego sosu tabasco
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
Serves 5
Czas przygotowania Guacamole: 15 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:


6 − = dwa