Gulasz z wątróbki drobiowej - Przepisy kulinarne na święta - co zrobić z wątróbki, drugie danie, obiad, przepis na obiad, wątróbka, wątróbka drobiowa

Gulasz z wątróbki drobiowej

Wątróbkę umyć, oczyścić z białych błon, osuszyć na papierowym ręczniczku. Pokroić w paseczki, obtoczyć delikatnie w mące i podsmażyć na dość mocno rozgrzanym tłuszczu. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Podsmażoną przełożyć do wątróbki. Posypać obficie majerankiem oraz pieprzem, podlać wodą i dusić ok 15 minut na małym ogniu. Pod koniec posolić. Łyżkę mąki rozrobić w zimnej wodzie i wlać do gotującej się wątróbki. Na koniec pokroić w paseczki ogórki kiszone i dodać do naszego gulaszu. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi: , , , , ,

Składniki

  • 1kg wątróbki
  • 3 cebule
  • 3 ogórki kiszone
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • olej
  • natka pietruszki
Serves 4
Czas przygotowywania: 30 minut