Indyk z warzywami

Aby przygotować marynatę należy posiekany czosnek oraz pietruszkę wymieszać z olejem i winem.
Filety z indyka umyć, osuszyć, pokroić w paski, polać marynatą i odstawić przynajmniej na godzinę. Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kosteczkę.Paprykę pokroić w paseczki, por w krążki. Zamarynowane filety smażyć na margarynie około 10 minut stale mieszając, następnie dodać warzywa i dusić ponownie około 10 minut. Na koniec dodać ugotowany ryż i przyprawić solą, pieprzem i  curry.

Tagi: , ,

Składniki

  • 0,5 kg filetów z indyka
  • 3 marchewki
  • por
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 250g ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka margaryny
  • curry
  • pieprz
  • sól
  • Marynata:
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 2/3 szklanki białego wytrawnego wina
Serves 4
Czas przygotowania 60 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.