Klasyczne spaghetti bolognese

Na patelni z oliwą lub olejem lekko zrumień posiekaną cebulę. Dodaj mielone mięso wołowe i przesmaż je, często mieszając.
Dodaj 1–2 posiekane ząbki czosnku, sól, pieprz, podlej bulionem i białym wytrawnym winem duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Dodaj pomidory świeże lub z puszki, szczyptę cynamonu i oregano, duś, aż powstanie aromatyczny sos.

Tagi: , ,

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • puszka pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta cynamonu
  • sól, pieprz
  • oregano
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 1/2 szklanki bulionu
Serves 4
Czas przygotowywania:15 minut


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.