Klopsiki z oczami potwora

Poszatkowaną drobno cebulę podsmażyć na oleju. Do zmielonego mięsa dodać cebulę, jajko, ok. 2 łyżki tartej bułki, pokrojoną pietruszkę, sól, słodką paprykę i pieprz. Wszystko wyrobić, a następnie z masy zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oliwie. Tak przygotowane klopsiki gotujemy w bulionie z sosem pomidorowym przez około 15 minut. Na talerzu układamy spaghetti, polewamy sosem, układamy dwa pulpeciki, robimy oczy z majonezu i plasterka oliwki.

 

Tagi: , , ,

Składniki

  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki tartej bułki
  • papryka w proszku
  • pietruszka
  • sól pieprz
  • bulion
  • sos pomidorowy
Serves 4
Czas potrzebny na przygotowanie klopsików: 30 minut