Kruche czekoladowe ciasteczka

Masło, cukier, jajka i aromat utrzeć na gładką masę. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciato wykładać łyżką. Ciasteczka piec około 20 minut w temperaturze 175 stopni.

Tagi: , , , , ,

Składniki

  • 300 g mąki
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 150 g masła
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej lub paczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Serves 5
Czas potrzebny do przyrządzenia ciasteczek: około 40 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:


sześć × 8 =