Makaron ze szpinakiem i kozim serem

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości posolonego wrzątku, odcedź. W rondlu rozgrzej oliwę z masłem, dodaj posiekane dymki i czosnek. Smaż około 2 minut, aż czosnek się przyrumieni. Dodaj opłukany, osuszony i pokrojony szpinak i przesmażaj około 5 minut. Do sosu dodaj makaron i starty kozi ser, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Podawaj z cząstkami cytryny.

Tagi: , , , , ,

Składniki

  • 250 g drobnego makaronu
  • 150 g twardego sera koziego
  • 300 g szpinaku
  • 3 cebule dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • cząstki cytryny do podania
Serves 4
Czas przygotowywania: 10 minut