Orzeszki

Masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję jajka, miksuję.Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy maślano-jajecznej, miksuję. Dolewam mleka, miksuję. Rozgrzewam urządzenie. Z ciasta odrywam malutkie porcje, formuję cienkie płatki ciasta, którymi następnie wypełniam wpuklenia. Piekę około 3-4 minuty, aż połówki się zrumienią. Wyciągam, studzę. Napełniam kremem.
Tagi: , , ,

Składniki

  • 400g mąki pszennej
  • 100g drobnego cukru
  • 100g miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Serves 5
Czas przygotowywania: 30 minut


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.