Pancakes

Roztopić masło. Odstawić. W misce rozbełtać jajka z mlekiem. Dodać suche składniki i dobrze wymieszać. Do masy dodać roztopione masło i ponownie wymieszać. Całość powinna być dość gęsta.Smażyć placuszki o średnicy ok 10 cm na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu (ewentualnie można dodać trochę masła do pierwszej partii placuszków), na średnim ogniu. Na normalnej patelni powinny zmieścić się 4 placuszki. Placuszki należy obrócić na drugą stronę kiedy na wierzchu ciasta pojawią się małe dziurki. Podawać ułożone jeden na drugim z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

Składniki

  • 0 g masła
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 250 g mąki
  • 2 łyżki cukru (można dodać więcej)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Serves 4
Czas przygotowywania: 20 minut