Papryka faszerowana ziemniakami i brokułem

Ziemniaki i marchewkę gotujemy, następnie studzimy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy na cząstki lub plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy jogurt naturalny i przyprawiamy. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy z pestek i nadziewamy je przygotowanym farszem. Połówki papryki układamy na patelni, podlewamy odrobina wody i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie posypujemy papryki startym żółtym serem i jeszcze chwilę dusimy.

Tagi: , , , ,

Składniki

  • 4 papryki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • brokuł
  • duża marchewka
  • 1 pomidor
  • 1/3 jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Serves 4
Czas potrzebny na przygotowanie: 1 godzina