Pasztet wieprzowo-drobiowy

Gotujemy mięso – gdy będzie już prawie miękkie do mięsa wrzucamy jarzyny 2 marchewki i po kawałku selera i pietruszki.
Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, na innym oleju szklimy pokrojoną cebulkę.
Wszystko studzimy a gdy ostygnie mielimy dwukrotnie – mięso, jarzyny, pokrojony boczek, zasmażona wątróbkę, cebulę. Masło roztapiamy -wlewamy do masy i całość mieszamy blenderem. Do masy dodajemy jajka, bułkę, przyprawy. Formę smarujemy tłuszczem posypujemy bułką tartą, wykładamy masą mięsną. pieczemy godzinę w 200 stopniach.

Tagi: , , , ,

Składniki

  • 1,5 kg mięsa gotowanego wieprzowego i drobiowego
  • ugotowana marchewka, kawałeczek selera i pietruszki
  • 20 dag wątróbki z drobiu
  • 20 dag ugotowanego boczku
  • 2 cebule
  • czerstwa kajzerka namoczona w mleku
  • 2 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
  • pół kostki masła
  • tłuszcz do formy
Serves 4
Czas przygotowywania: 50 minut


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.