Pierś z gęsi z majerankiem

Piersi z gęsi umyć i osuszyć na ręczniku kuchennym. Natrzeć solą, pieprzem, i posypać słodką papryką. Wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny, najlepiej na całą noc. Przed smażeniem ponacinać skórę na piersi (nacięcia powinny tworzyć paski lub kratkę). W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzać oliwę. Obsmażyć piersi z obu stron. Posypać majrankiem i pokrojonym w plasterki czosnkiem. Podlać wodą i dusić około 2 godzin. Podlewać wodą w razie potrzeby.

Tagi: , , ,

Składniki

  • 2 piersi z gęsi
  • papryka słodka
  • łyżka majranku
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
Serves 4
Czas przygotowywania: 1 godzina