Pikantna zupa

Zagotuj bulion drobiowy z piersią kurczaka i drobno posiekaną cebulą. Dopraw solą, pieprzem, kminkiem, liściem laurowym oraz tymiankiem. Gotuj około 20 minut na małym ogniu. Dodaj chili. Ząbki czosnku obierz, potem pokrój w cienkie plasterki. Zupę przecedź przez sitko, mięso odłóż, aby przestygło. Następnie pokrój je na małe kawałki i ponownie włóż do wywaru. Dodaj chilli, , czosnek, a na koniec posiekaną świeżą kolendrę. Gotuj około 10 minut. Wrzuć opłukane dymki pokrojone w krążki, podgrzewaj jeszcze minutę.

Tagi: , , ,

Składniki

  • 25 dag piersi z kurczaka
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • cebula
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • mielony kminek
  • chilli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki świeżej pietruszki
  • szczypiorek
Serves 4
Czas przygotowania: 30 minut