Całe jajka, żółtka, ubić z cukrem i solą na parze. Masę ubijać aż powstanie jednolita, gęsta masa. Do msy dodać imbir i ubijać dalej, aż masa ostygnie. Kiedy masa ostygnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i wyrabiać aż ciasto będzie …

Kakaowa polewa do ciasta
W rondelku rozpuścić margarynę a następnie dodać resztę składników, Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić. Kiedy na powierzchni podgrzewanej polewy pojawią się bąbelki powietrza, zdjąć rondelek z ognia i schłodzić.
Tarta z truskawkami
Aby upiec kruchy spód do tarty należy zmiksować przesianą mąkę, masło i cukier puder. Gdy powstaną grudki ciasta dodać jajko i wanilię i ponownie miksować aż powstanie jednolita masa. Kiedy wszystkie składniki ciasta się połączą wyłożyć ciasto na stolnicę i …
Prosty przepis na pyszne ciasteczka
Wszyskie składniki połąćzyć w naczyniu i zagniatać ciasto przez około 3 minuty aż powstanie jednolita masa. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka jak do pierożków. Cisto faeszerować dowolnym składnikiem np, farszem do pierogów, owocami, dżemem. Ciastka ułożyć na blaszce i piec …
Placuszki z jabłkiem
Do przesianej mąki, dodać stopione masło, połowę cukru, szczyptę soli, dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu suchych składników dodać wrzącą wodę cały czas mieszając. Ciasto mieszać trzepaczką aż do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Po wymieszaniu ciasto odstawić do wystygnięcia. Do wystygnięciu dodać …
Sernik bezglutenowy
Białka ubić na sztywną pianę. Rozmiękczone masło utrzeć z żółtkami, cukrem i ekstraktem z wanilii. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą, gładką masę. Miksując stopniowo dodawać pokruszony ser, mąki. Bardzo delikatnie wymieszać masę serową z białkami ubitymi na pianę. Jeśli …
Bezglutenowy sernik
Białka z dodatkiem szczypty soli ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem pudrem na jasny, jednolity kogel-mogiel, stopniowo dodać ekstrakt z wanilii i otartą skórkę z cytryny i pomarańczy oraz ser. Kiedy powstała masa będzie jednolita, dodać olej, mąkę ryżową …
Bezglutenowe ciaasteczka z czekoladą
Mąkę bezglutenową, cukier, maslo, jajka i kakao połączyć w jednym naczyniu i zmiksować. Czekoladę pociąć w małą kostkę.
Część czekolady połączyć z ciastem. Wyłożyć blachy papierem do pieczenia. Z ciasta formować kuleczki i spłaszczać na blaszce.
Resztę kruszonej czekolady ułożyć …
Blok czekoladowy
Do garnka wlać wodę, dodać masło, cukier waniliowy i podgrzewać, aż masło się roztopi. Dodać kakao, zamieszać i pozostawić do wystygnięcia. Pokruszone tłuczkiem herbatniki stopniowo łączyć z przygotowaną wcześniej masą i mlekiem w proszku. Masę wyrabiać dłonią, stopniowo dodając pozostałe …
