Wszystkie składniki umieścić w kielichu miksera stojącego i miksować przez ok. 1 – 2 minuty na gładki koktajl.

Kawa holenderska
Kawę zaparzyć w połowie filiżanki, dodać cukier. Wlać ajerkoniak, a na wierzch nałożyć bitą śmietanę. Posypać odrobiną kakao.
Kawa mrożona
Do szklanki wlej espresso, dorzuć lody, dopełnij szklankę zimnym mlekiem i kostkami lodu, można dodać bitą śmietanę.
Cydr Jabłkowy
Jabłka kroimy (nie obieramy ich ze skórki) i wyciskamy z nich sok w sokowirówce. Sok jabłkowy przelewamy do balonu, w jakim tradycyjnie produkuje się wino, dodajemy namnożone drożdże i pożywkę. Fermentacja powinna zachodzić w temperaturze 20-24 st. Celsjusza. …
Nalewka z wiśni
Umyte wiśnie włożyć do gąsiorka, dodać cukier,wlać spirytus, całość do pełnego gąsiorka zalać przegotowaną wystudzoną wodą, szczelnie zamknąć, dobrze zamieszać potrząsając gąsiorkiem i odstawić w cieple na 2 – 3 miesiące. Po tym czasie wiśnie odcedzić, a gotową …
Koktajl owocowy
Do blendera wrzuć umyte i odszypułkowane truskawki, pokrojone na plastry banany i połówki brzoskwiń, wlej syrop z puszki i około 3/4 szklanki maślanki. Zmiksuj i spróbuj, ewentualnie dodaj cukier, ale pamiętaj, że syrop z brzoskwiń jest bardzo słodki, …
Napój orzeźwiający miętowo-miodowy
Liście wrzucić do dzbanka, zalać gorącą wodą, dodać cukier lub miód. Gdy woda będzie letnia, wlać sok z cytryny, odstawić do lodówki na całą noc.
Koktajl bananowy
Połączyć za pomocą blendera obrane banany, kiwi i mleko, koktajl schłodzić.
Koktajl z pomarańczy
Brzoskwinie pokroić na kawałki, włozyć do blendera, następnie dodać sok pomarańczowy i serek zmiksować na gładką masę.
