Naleśniki z dynią

Dodany 30 października, 2013. Kategorie Ciasta Desery Dania główne Dania główne Halloween

Wszystkie składniki zmiksować, smażyć na oleju. Naleśniki można udekorować czekoladą halloweenowymi wzorkami (pajęczyna, pająk, dynia)

Bananowe duszki

Dodany 29 października, 2013. Kategorie Ciasta Desery Halloween

Banany przekrój wzdłuż na pół, a następnie na ćwiartki, w kawałki banana wbij patyczek do lodów i włóż wszystkie kawałki do zamrażarki. Białą czekoladę rozpuść, wyjmij banany z zamrażarki i każdą część otocz w białej czekoladzie, zrób oczy z ciemnej czekolady …

Purre z dyni

Dodany 28 października, 2013. Kategorie Przetwory Inne Halloween

Pokroić dynię razem ze skórką i miąższem na mniejsze części i piec w piekarniku przez godzinę. Ostudzić, usunąć skórkę, miąższ, nadmiar soku i zmiksować.

Parówki mumie

Dodany 25 października, 2013. Kategorie Dania główne Dania główne Halloween

Paski ciasta francuskiego owijamy wokół parówek i wstawiamy na 15 minut do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika.

Klopsiki z oczami potwora

Dodany 24 października, 2013. Kategorie Dania główne Dania główne Halloween

Poszatkowaną drobno cebulę podsmażyć na oleju. Do zmielonego mięsa dodać cebulę, jajko, ok. 2 łyżki tartej bułki, pokrojoną pietruszkę, sól, słodką paprykę i pieprz. Wszystko wyrobić, a następnie z masy zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtoczyć w bułce tartej …

Tort czekoladowy z dynią

Dodany 23 października, 2013. Kategorie Ciasta Desery Halloween

Przesiać wszystkie składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i przyprawy. W drugim naczyniu wymieszać maślankę z puree z dyni i ekstraktem waniliowym. Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodawać jajka jedno po drugim – dokładnie ucierając po …

Dyniowe ciasto dla czarownic

Dodany 22 października, 2013. Kategorie Ciasta Desery Dania główne Halloween

Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, olej, cukier waniliowy, sodę i cynamon. Dodać startą dynię i delikatnie wymieszać, piec w piekarniku przez około 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tarta z dynią i serkiem pleśniowym

Dodany 9 października, 2013. Kategorie Dania główne Halloween

Formę na tartę wykładamy papierem, następnie ciastem francuskim. Ciasto zapiekamy przez około 15 minut.
Z dyni przygotowujemy pure, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn i odrobiną soli. Jajko mieszamy z mlekiem. Doprawiamy pieprzem i solą. Dynię wykładamy na cieście, na nią …

Paluszki wiedźmy na Halloween

Dodany 3 października, 2013. Kategorie Ciasta Desery Halloween

Wszystkie składniki poszatkować i szybko zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców – w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał (może być przecięty na …

Sałatka z szynką i makaronem

Ugotowany makaron odcedzić i ostudzić. Paprykę, ser żółty, ogórki i szynkę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać natkę pietruszki, majonez wymieszany w równych proporcjach z ketchupem, przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.