Paprykę, pomidory i szynkę pokroić w kostkę, por w talarki, czosnek przecisnąć. Na patelni podsmażyć por, dodać czosnek i szynkę, przesmażyć. Wystudzić, dodać paprykę, pomidory i ser feta. Makaron ugotować al dente. Napełnić przygotowanym farszem, posypać serem i zapiec przez …

Dirink Guma balonowa
Do szklanki wrzucić lód, dodać pozostałe składniki, wstrząsnąć.
Koktajl Coffee Martini
Do wysokiej szklanki wrzucić lód, dodać wódkę, likier, espresso, zamieszać, przelać do kieliszka koktajlowego bez lodu.
Sałatka karnawałowa z awokado
Awokado przekroić, wyjąć pestkę, część miąższu wydrążyć, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić, paprykę pokroić w kostkę, cebule posiekać, pomarańcze obrać i pokroić na cząstki. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na awokado, doprawić.
Jajka z śledziem
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, śledzika drobno pokroić, dodać żółtka wymieszać z majonezem, śmietaną, doprawić. Jajka faszerować przygotowanym farszem.
Sałatka z makaronem
Ananasy odsączyć, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę, posiekane jabłko, starty żółty ser, pokrojoną szynkę, wymieszać. Z majonezu, musztardy i czosnku przygotować sos doprawić sałatkę. Makaron ugotować al dente dodać do sałatki wymieszać, schłodzić.
Niebieski gin z tonikiem
Do szklanki wlać gin i tonik, wymieszać. Dodać kilka kropli Blue Curacao.
Awokado z tuńczykiem
Oddzielamy żółtko od białka. Żółtko i tuńczyka miksujemy na gładką masę lub tylko żółtko przecieramy przez sitko. Białko kroimy drobniutko lub ścieramy na tarce (o drobnych oczkach) i dodajemy do masy tuńczykowej. Cebulkę kroimy drobniutko (możemy też ją wcześniej zmiksować z tuńczykiem …
Krążki cebulowe
Płatki kukurydziane włożyć do woreczka strunowego i pokruszyć na drobne kawałki. W misce wymieszać wodę z mąką i 1 łyżeczką soli. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Cebulę pokroić w grube, prawie 1 cm plastry i rozdzielić na krążki. W garnku lub …
Tosty z wędzonym łososiem
Z kromek pieczywa tostowego, np. za pomocą szklanki, wycinamy koła. Skrapiamy je delikatnie oliwą z oliwek, a następnie grillujemy na ruszcie, w piekarniku nagrzanym do 180 st. C., z obu stron, na złoto – brązowy kolor. Serek mieszamy z chrzanem, doprawiamy …
