Karnawał Archives - Strona 3 z 5 -

Muszle nadziewane

Dodany 17 stycznia, 2014. Kategorie Przystawki Sałatki Karnawał

Paprykę, pomidory i szynkę pokroić w kostkę,  por w talarki, czosnek przecisnąć. Na patelni podsmażyć por, dodać czosnek i szynkę, przesmażyć. Wystudzić, dodać paprykę, pomidory i ser feta. Makaron ugotować al dente. Napełnić przygotowanym farszem, posypać serem i zapiec przez …

Dirink Guma balonowa

Dodany 16 stycznia, 2014. Kategorie Drinki Karnawał

Do szklanki wrzucić lód, dodać pozostałe składniki, wstrząsnąć.

Koktajl Coffee Martini

Dodany 15 stycznia, 2014. Kategorie Drinki Inne Karnawał

Do wysokiej szklanki wrzucić lód, dodać wódkę, likier, espresso, zamieszać, przelać do kieliszka koktajlowego bez lodu.

Sałatka karnawałowa z awokado

Dodany 13 stycznia, 2014. Kategorie Przystawki Sałatki Karnawał

Awokado przekroić, wyjąć pestkę, część miąższu wydrążyć, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić, paprykę pokroić w kostkę, cebule posiekać, pomarańcze obrać i pokroić na cząstki. Wszystkie składniki sałatki ułożyć na awokado, doprawić.

Jajka z śledziem

Dodany 10 stycznia, 2014. Kategorie Przystawki Karnawał

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, śledzika drobno pokroić, dodać żółtka wymieszać z majonezem, śmietaną, doprawić. Jajka faszerować przygotowanym farszem.

Sałatka z makaronem

Dodany 8 stycznia, 2014. Kategorie Przystawki Karnawał

Ananasy odsączyć, pokroić w kawałki, dodać kukurydzę, posiekane jabłko, starty żółty ser, pokrojoną szynkę, wymieszać. Z majonezu, musztardy i czosnku przygotować sos doprawić sałatkę. Makaron ugotować al dente dodać do sałatki wymieszać, schłodzić.

Niebieski gin z tonikiem

Dodany 7 stycznia, 2014. Kategorie Drinki Karnawał

Do szklanki wlać gin i tonik, wymieszać. Dodać kilka kropli Blue Curacao.

Awokado z tuńczykiem

Dodany 3 stycznia, 2014. Kategorie Przystawki Karnawał

Oddzielamy żółtko od białka. Żółtko i tuńczyka miksujemy na gładką masę lub tylko żółtko przecieramy przez sitko. Białko kroimy drobniutko lub ścieramy na tarce (o drobnych oczkach) i dodajemy do masy tuńczykowej. Cebulkę kroimy drobniutko (możemy też ją wcześniej zmiksować z tuńczykiem …

Krążki cebulowe

Dodany 2 stycznia, 2014. Kategorie Przystawki Karnawał

Płatki kukurydziane włożyć do woreczka strunowego i pokruszyć na drobne kawałki. W misce wymieszać wodę z mąką i 1 łyżeczką soli. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Cebulę pokroić w grube, prawie 1 cm plastry i rozdzielić na krążki. W garnku lub …

Tosty z wędzonym łososiem

Dodany 31 grudnia, 2013. Kategorie Przystawki Karnawał

Z kromek pieczywa tostowego, np. za pomocą szklanki, wycinamy koła. Skrapiamy je delikatnie oliwą z oliwek, a następnie grillujemy na ruszcie, w piekarniku nagrzanym do 180 st. C., z obu stron, na złoto – brązowy kolor. Serek mieszamy z chrzanem, doprawiamy …