Karnawał Archives - Strona 4 z 5 -

Krokiety z chleba tostowego na sylwestra

Dodany 30 grudnia, 2013. Kategorie Przystawki Karnawał

Z kromki chleba tostowego odciąć skórkę, tak przygotowaną kromkę rozwałkować, zawinąć kiełbaskę, panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano.

Pijane daktyle w boczku przystawki sylwestrowe

Dodany 27 grudnia, 2013. Kategorie Przystawki Karnawał

Wino podgrzać – powinno być gorące, ale nie wrzące. Zalać nim daktyle. Po upływie godziny daktyle osączyć z wina. Każdy z plastrów boczku przekroić na pół i zawijać w połówki po dwa daktyle. Rozgrzać patelnię grillową lub grilla elektrycznego. Kłaść zawijasy miejscem …

Sałatka z jajkiem

Dodany 27 listopada, 2013. Kategorie Przystawki Karnawał

Jajka przekrój na ćwiartki. Szynkę i ogórki pokrój w cienkie paseczki. Szynkę, ogórki i odsączony groszek połącz z Sosem chrzanowym. Dopraw pieprzem. Na liściach sałaty ułóż porcje sałatki i ćwiartki jajka.Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Sałatka nicejska

Dodany 16 października, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki Karnawał

Czosnek drobno pokroić, zalać oliwą odstawić. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w łódeczki, posypać solą odstawić. Fasolkę ugotować al dente, ostawić do ostudzenia. Jajka ugotować na twardo. Do miski wrzuć porwaną sałatę, na nią połóż fasolkę, pomidory, oliwki i anchois.Skropić sokiem …

Muffinki z kurczaka z parmezanową posypką

Dodany 18 września, 2013. Kategorie Przystawki Dania główne Karnawał

W dużej misce wymieszać mięso mielone z jajkiem, czerwoną papryką, cebulą, czosnkiem, oregano, bazylią, solą pieprzem i połową parmezanu.  Pozostały parmezan wymieszać z bułką tartą. Nasmarować masłem formę do muffin, wkładać kulkę mięsa, w środek włożyć mozzarellę, na wierzchu przykryć muffinki …

Nadziewane koszyczki z indyka

Dodany 20 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Boże Narodzenie Dania główne Karnawał

Cebulę zeszklić na maśle, bułkę połamać i zalać śmietaną. Połowę cebuli dodać do mięsa mielonego, dodać namoczoną, odciśniętą bułkę, śmietanę zachować do sosu. Mięso doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, wyrobić na jednolitą masę, odstawić na godzinę do lodówki.

Kalafior ugotować, pieczarki pokroić …

Sałatka z tuńczykiem

Dodany 16 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki Boże Narodzenie Dania główne Karnawał

Ugotowany ryż ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę, fasolkę odcedzić. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, doprawić i dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.

Sałatka z ryżem i szynką

Dodany 14 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki Karnawał

Ryż ugotować i ostudzić. Ser żółty i szynkę pokroić w słupki lub kostkę (według własnego uznania). Kukurydzę odcedzić.
Umyty szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i dodać majonez,skropić cytryną i dosolić do smaku.

Sałatka z szynką i makaronem

Ugotowany makaron odcedzić i ostudzić. Paprykę, ser żółty, ogórki i szynkę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać natkę pietruszki, majonez wymieszany w równych proporcjach z ketchupem, przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.

Łosoś w galarecie

Dodany 13 grudnia, 2012. Kategorie Przystawki Boże Narodzenie Dania główne Karnawał

Umyte i oczyszczone warzywa wraz z cebulą i przyprawami włożyć do rondla, zalać 1,5 litra wody i ugotować wywar. W rosole ugotować oczyszczonego i pokrojonego w dzwonka łososia. Dodać wino. Gdy ryba będzie miękka, wyjąć ją ostrożnie na głęboki półmisek. …