Sałatka z zupki chińskiej

Dodany 14 listopada, 2012. Kategorie Przystawki Sałatki Inne Karnawał

Zupkę zalać przegotowaną wodą, aby cały makaron namókł. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju, przez końcem smażenia przyprawić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, kapustę pekińską drobno posiekać, jajka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, …

Sałatka z pieczarek

Dodany 12 stycznia, 2012. Kategorie Przystawki Sałatki Karnawał

Pieczarki umyć,pokroić i ugotować. Ser zetrzeć na grubych oczkach, na tarce. Jajka, szczypiorek,ogórki obrane ze skórki drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć, dodać musztardę,doprawić i dokładnie wymieszać.

Sałatka z wędzonej makreli

Dodany 27 grudnia, 2011. Kategorie Sałatki Karnawał

Makrelę obrać ze skóry, oczyścić z ości  rozdrobnić. Kukurydzę osączyć z zalewy, Pora i ogórki pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę posiekać.Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i przyprawić pieprzem i solą.

Sałatka z czerwoną fasolą

Dodany 6 grudnia, 2011. Kategorie Sałatki Halloween Karnawał

Ryż ugotować i pozostawić do wystygnięcia. Ser żółty zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Szynkę pokroić w słupki. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem.

Sałatka z ryżem

Dodany 1 grudnia, 2011. Kategorie Sałatki Karnawał

Ugotowany ryż pozostawić do wystygnięcia. Ogórki, ser i paprykę pokroić w drobną kostkę i wymieszać. Do całości dodać odsączoną kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawić solą  oraz pieprzem. Do sałatki dodać majonez i dokładnie wszystko wymieszać.

Sałatka z brokułami

Dodany 14 października, 2011. Kategorie Sałatki Karnawał

Brokuły umyć, podzielić na małe cząstki i gotować w osolonej wodzie około 15 minut. Umyte pomidory obrać ze skorki i pokroić w kostkę. Bazylię, oregano i tymianek umyć i posiekać. Wszystkie składniki połączyć, skropić sokiem cytrynowym i doprawić solą i …

Sałatka z żółtym serem i szynką

Dodany 5 października, 2011. Kategorie Sałatki Karnawał

Ser zółty i szynkę pokroić w słupki lub kostkę (według własnego uznania). Jajko ugotować na twardo,ostudzić i pokroić w kosteczkę. Umyty szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i dodać majonez,skropić cytryną i dosolić do smaku.