Pasta czosnkowa

Dodany 30 grudnia, 2014

Twarożek miksujemy z śmietaną dodajemy sól i pieprz.Obraną cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy zmiażdżony czosnek całość mieszamy.

Serves 5
Czas przygotowywania: 10 minut

Pasta z Makreli

Dodany 29 grudnia, 2014

Makrelę rozprawiamy, wyjmujemy ości i mięso przerzucamy do miski, ogórki kroimy w drobną kosteczkę, tak samo cebulę a z kolei jajka kroimy w normalną kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem. Doprawiamy musztardą, olejem i pieprzem. Podajemy z chlebem

Serves 4
Czas przygotowywania: 15 minut

Ryba w ananasie

Dodany 24 grudnia, 2014

Olej, cebule, ketchup,  sok z ananasa poddusić, gdy cebula zmięknie dodać ananasa pokrojonego w kostkę. Wszystko razem zagotować. Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym, w naczyniu układać warstwami rybę i sos.

Serves 4
Czas przygotowywania: 30 minut

Śledź marynowany z imbirem

Dodany 23 grudnia, 2014

ledzia obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Cebule kroimy w plasterki. Do miseczki wlewamy sos teriyaki, miód i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty na tarce imbir- mieszamy aby uzyskać jednolity sos. Śledzia układamy w słoiku lub …

Serves 5
Czas przygotowywania: 10 minut

Bezy

Dodany 22 grudnia, 2014

Ubić białka ze szczyptą soli, po czym stopniowo dodawać cukier puder. Masa powinna być lśniąca i gładka. Dodać migdały i olejek, wszystkie składniki zmiksować by się połączyły z resztą . Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachy wyłożone papierem, …

Serves 5
Czas przygotowywania: 10 minut

Galaretka z serkiem mascarpone

Dodany 19 grudnia, 2014

Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szkl wody , serek mascarpone wymieszać z jogurtem greckim, dodać cukier do smaku, wystudzoną połowę galaretki przelać do pucharków, dodać owoce, zostawić w lodówce do zastygnięcia , następnie dodać serek i na to drugą część …

Serves

Karkówka w ketchupie

Dodany 18 grudnia, 2014

Plastry karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy ketchupem tak żeby mięso było przykryte i wkładamy do piekarnika na 170 stopni na 1,5-2h.

Serves 4
Czas przygotowywania: 10 minut

Szczupak faszerowany

Dodany 17 grudnia, 2014

Szczupaka oczyścić, ściągnąć skórę, ciąć wzdłuż kręgosłupa, odfiletować, zemleć przez maszynkę dwa razy. Dodać bułki namoczone w mleku, cebulę zeszkloną na maśle, średnią marchewkę starta na tarce,  pietruszkę drobno pokrojoną,  4 jaja, sól i pieprz.Łeb szczupaka i skórę oraz grzbiet ugotować w warzywach dodać …

Serves 4
Czas przygotowywania: 1 godzina

Sałatka z Tortellini

Dodany 16 grudnia, 2014

Tortellini gotujemy wg przepisu, studzimy i przekładamy do salaterki, następnie kroimy resztę składników, rozrabiamy sos salatkowy i wszystko dodajemy do makaronu. Mieszamy z dodatkiem majonezu i do lodówki

Serves 4
Czas przygotowywania: 15 minut

Orzeszki

Dodany 15 grudnia, 2014

Masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję jajka, miksuję.Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy maślano-jajecznej, miksuję. Dolewam mleka, miksuję. Rozgrzewam urządzenie. Z ciasta odrywam malutkie porcje, formuję cienkie płatki ciasta, którymi następnie wypełniam wpuklenia. Piekę około …

Serves 5
Czas przygotowywania: 30 minut