Przystawki Archives - Strona 11 z 23 -

Sałatka z tuńczykiem

Dodany 16 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki Boże Narodzenie Dania główne Karnawał

Ugotowany ryż ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę, fasolkę odcedzić. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, doprawić i dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Dodany 15 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki

Ryż ugotować i ostudzić. Ogórki pokroić w kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć. Połączyć wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną.

Sałatka z ryżem i szynką

Dodany 14 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki Karnawał

Ryż ugotować i ostudzić. Ser żółty i szynkę pokroić w słupki lub kostkę (według własnego uznania). Kukurydzę odcedzić.
Umyty szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i dodać majonez,skropić cytryną i dosolić do smaku.

Dip z tuńczuka

Dodany 5 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Inne

Cebulę bardzo drobno poszatkować.
Tuńczyka odcedzić z sosu. Składniki połączyć, doprawić i dokładnie wymieszać.

Sałatka z makrelą i kiszonymi ogórkami

Dodany 2 sierpnia, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki Inne

Makrelę obrać ze skóry oraz ości i podzielić na drobne cząstki. Ogórki i jajka pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać koperek oraz majonez i dokładnie wymieszać.

Mizeria

Dodany 31 lipca, 2013. Kategorie Przystawki Dania główne

Umyte i obrane ogórki pokroić w cienkie plasterki i posolić. Odczekać, aż ogórki puszczą sok. Po kilku minutach odcisnąć wodę. Jogurt wymieszać z cukrem, sokiem z cytryny i doprawić. Ogórki wymieszać z jogurtem i siekanym koperkiem.

Dip paprykowy

Dodany 26 lipca, 2013. Kategorie Przystawki Inne

Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę poszatkować i zeszklić na patelni, na oleju, dodać paprykę i dusić pod przykryciem przez 5-10 minut. Po tym czasie dip przyprawić i dokładnie zmiksować blenderem.

Czosnkowe grzanki

Dodany 28 czerwca, 2013. Kategorie Przystawki Inne

Umyte i osuszone oregano posiekać. Obrany czosnek przepuścić przez praskę. Oregano i sól utrzeć z masłem. Każdą kromkę smarować ziołowym masłem z obu stron. Grzanki można piec na grillu lub w piekarniku.

Masło czosnkowe

Dodany 19 czerwca, 2013. Kategorie Przystawki Inne

Obrany czosnek przepuścić przez praskę i dokładnie wymieszać z rozmiękczonym masłem. Do masła czosnkowego można dodać również koperek lub natkę pietruszki. Z masła uformować dowolny kształt i zamrozić.

Sałatka z awokado i pomidorów

Dodany 28 marca, 2013. Kategorie Przystawki Sałatki

Obrane awokado i pomidory pokroić na cząstki.
W miseczce połączyć sok z cytryny, miód, oliwę, czosnek i paprykę. Awokado, pomidory i sos połączyć, doprawić i dokładnie wymieszać.