Sałatka jarzynowa

Marchewki, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować bez obierania. Po ugotowaniu ostudzone warzywa obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Wszystkie składniki pokroić w niezbyt grubą kostkę. Po pokrojeniu wszystkie składniki umieścić w dużej misce, dodać odsączony z zalewy groszek, doprawić pieprzem, solą i doać musztardę i majonez. Składniki dokładnie wymieszać. Sałatka jarzynowa najlepiej smakuje na drugi dzień.

Tagi: , , ,

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 duży ziemniak
  • 1 mały seler
  • 6 kiszonych ogórków
  • 3 cebule
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka groszku
  • 1 łyżka musztardy
  • 6 łyżek majonezu
  • pieprz
  • sól
Serves 4
Czas przygotowania sałatki: 20 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:


3 + dziewięć =