Sałatka z kurczakiem i kaszą gryczaną

Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem  z cytryny i przyprawami. Odstawić na kilkanaście minut do lodówki.Kurczaka oprószyć przyprawą gyros, upiec mięso w piekarniku. Kapustę poszatkować, połowę wrzucić do salaterki. Cebulę obrać, pokroić w paseczki, posypać sałatę, polać połową sosu.Włożyć pokrojonego w kawałki kurczaka.Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę, paprykę w paseczki, razem z osączoną kukurydzą wysypać na mięso.Następnie wyłożyć ugotowaną wg przepisu na opakowaniu kaszę.Kolejno drugą część pokrojonej kapusty i resztę sosu.Na wierzchu ułożyć pokrojone w kawałki pomidory.

Tagi: , , , , ,

Składniki

  • pierś kurczaka
  • mała kapusta pekińska
  • cebula
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 1 czerwona papryka
  • puszka kukurydzy
  • przyprawa gyros
  • 100 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 2 pomidory
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2-3 ząbli czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz do smaku
Serves 4
Czas przygotowywania: 30 minut


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.