Sałatka szpinakowa z łososiem

Szpinak i dymkę umyć i posiekać. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Ryż ugotować. Jaja ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać łososia pokrojonego w paseczki.
Sos: Wymieszać musztardę z olejem, sokiem cytrynowym i przyprawami.
Sałatkę zalać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 200g świeżego szpinaku
  • 1 pęczek dymki
  • 8 pomidorów
  • 120g ryżu
  • 4 jajka
  • 200g wędzonego łososia
  • natka pietruszki
  • Sos:
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki oleju2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz biały
  • sól
Serves 5
Czas potrzebny do przyrządzenia sałatki: 30 minut.