Sałatka z tuńczyka z serem feta i szpinakiem

Składniki sosu dokładnie mieszamy, tak, aby powstała gładka emulsja. Odstawiamy. Szpinak myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Tuńczyka osączamy i lekko rozdrabniając dodajemy do szpinaku. Zalewamy sosem i delikatnie mieszamy. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim sałatkę. Ponownie mieszamy i podajemy.

Tagi: , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • około 350 g szpinaku baby
  • 200 g sera typu feta
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • sól i świeżo mielony pieprz
Serves 4
Czas przygotowywania: 20 minut