Sałatka z czerwoną fasolą

Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy. Ogórki, paprykę, pomidory i cebulę pokroić w drobną kostkę i wymieszać w jednym naczyniu.
Połączyć sos tabasco, ketchup, oliwę, ocet i wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać i dodać do sałatki. Sałatkę i sos wymieszać.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 3 średnie pomidory
  • 3 ogórki konserwowe
  • sos tabasco (kilka kropel)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • oregano
  • bazylia
  • pieprz
  • sól
Serves 5
Czas przygotowania sałatki: 15 minut.