Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kurkumy i sosu sojowego, osączyć i ostudzić. Z cykorii wyciąć gorzki środek, a listki umyć i pokroić w paski. Jabłko obrać i pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny. Indyka pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem i osączyć.
Migdały włożyć na minutę do wrzącej wody, wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki, podzielić na połówki.
Wszystkie produkty wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Tagi: Przepis na sałatkę z ryżem, przekąska, przekąska na zimno, przekąski, przekąski na zimno, przepis na sałatki, przepis na sałatkę, przepis na sałatkę z indykiem, przepis sałatka, przepisy na sałatki, przepisy na sałatki z ryżem, przepisy sałatki, salatka, salatki, sałatka, sałatka przepis, sałatka przepisy, sałatki, sałtka z ryżem