Brokuł i kalafior podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ser zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Szynkę pokroić w cienkie słupki lub drobną kostkę. Cebulę pokroić w w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z siekaną natką pietruszki i majonezem. Sałatkę podawać po schłodzeniu.
Tagi: brokuł, brokuły, kalafior, przekąska, przekąska na zimno, przekąski, przekąski na zimno, przepis na sałątkę, przepis sałatka, przepis sałatka z szynką, przepisy na sałatkę, przepisy sałatka, przepisy sałatka z szynką, salatka kalafiorowa, salatki, sałatka, sałatka brokułowa, sałatka przepis, sałatka przepisy, sałatka z brokułami, sałatka z brokułem, sałatka z kalafiorem, sałatka z szynką przepis, sałatka z szynką przepisy, sałatka z żółtym serem, sałatki, sałatki z żółtym serem, szynka, zimne przekąski
Sałatka z kalafiorem
