Aby przygotować sos należy ugotować jajka na twardo. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną i musztardą na gładką masę, przyprawić do smaku pieprzem is solą.
Pory oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą z dodatkiem łyżeczki cukru, gotować na małym ogniu przez 10 minut,uważając aby się nie rozgotowały.
Ugotowane pory odcedzić, pokroić w kostkę, ułożyć na półmisku, polać żółtkami, wymieszać.
Tagi: przekaska, przekaski, przekąska, przekąska na zimno, przekąski, przekąski na zimno, przepis na salatke, przepis na sałatkę, przepis na sałatkę porową, przepis na sałatkę z porem, przepis sałatka, przepisy na salatke, przepisy na sałatkę, przepisy na sałatkę z porem, przepisy sałatka, salatka, salatki, sałatka, sałatka por, sałatka por sałatka, sałatka przepis, sałatka przepisy, sałatka z porem, sałatki, sałątka porowa