Sałatka z porów

Aby przygotować sos należy ugotować jajka na twardo. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną i musztardą na gładką masę, przyprawić do smaku pieprzem is solą.
Pory oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą z dodatkiem łyżeczki cukru, gotować na małym ogniu przez 10 minut,uważając aby się nie rozgotowały.

Ugotowane pory odcedzić, pokroić w kostkę, ułożyć na półmisku, polać żółtkami, wymieszać.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 400g porów
  • cukier
  • Sos:
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki musztardy
  • pieprz
  • sól
Serves 5
Czas potrzebny do przyrządzenia sałatki: 30 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:


dziewięć + 7 =