Sałatka z zupki chińskiej

Zupkę zalać przegotowaną wodą, aby cały makaron namókł. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju, przez końcem smażenia przyprawić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, kapustę pekińską drobno posiekać, jajka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć, doprawić, dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 1 ostra zupka chińska
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • papryka konserwowa
  • 3 jajka na twardo
  • majonez
  • pieprz
  • sól
Serves 3
Czas potrzebny do zrobienia sałatki: 15 minut.