Sałatka ze śledzi

Filety ze śledzia pokroić w szerokie paski. Ziemniaki, cebulę i ogórki pokroić w plastry. Rodzynki moczyć przez kilkanaście minut w przegotowanej, gorącej wodzie. Po wymoczeniu rodzynki odcedzić, wystudzić i dodać do sałatki.Posiekany koper połączyć ze śmietaną. Wszystkie składniki doprawić i dokładnie wymieszać.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 250g filetów śledziowych matjas
  • 5 - 6 ugotowanych ziemniaków
  • 1 średnia cebula
  • 2 średnie kiszone ogórki
  • 100g rodzynek
  • 1 mały pęczek koperku
  • 250ml (szklanka) kwaśnej śmietany
  • pieprz
  • sól
Serves 5
Czas potrzebny do zrobienia sałatki ze śledzi: 15 minut.