Sałatka ziemniaczana

Cebule obrać, cienko poszatkować i usmażyć na maśle na złoty kolor. Ziemniaki gotować w mundurkach, aż będą miękkie. W naczyniu połączyć śmietanę, majonez, wyciśnięty lub posiekany czosnek, drobno posiekany koperek, przestudzoną cebulę i ostudzone ziemniaki. Sałatkę doprawić do smaku i schłodzić.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków (małych)
  • 100 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 3 cebule
  • pieprz
  • sól
Serves 5
Czas potrzebny do zrobienia sałatki z młodych ziemniaków: 35 minut.