Sernik bezglutenowy

Białka ubić na sztywną pianę. Rozmiękczone masło utrzeć z żółtkami, cukrem i ekstraktem z wanilii. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą, gładką masę. Miksując stopniowo dodawać pokruszony ser, mąki. Bardzo delikatnie wymieszać masę serową z białkami ubitymi na pianę. Jeśli powstała masa jest zbyt gęsta można dodać 1-2 łyżki śmietany 18%. Gotowe ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik przez przez 75 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi: , , , , , ,

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 kg białego sera
  • 120g masła roślinnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • kilka kropli ekstraktu waniliowego
Serves 5
Czas potrzebny do przygotowania sernika: 120 minut.


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:


− sześć = 1