Szczupak faszerowany

Szczupaka oczyścić, ściągnąć skórę, ciąć wzdłuż kręgosłupa, odfiletować, zemleć przez maszynkę dwa razy. Dodać bułki namoczone w mleku, cebulę zeszkloną na maśle, średnią marchewkę starta na tarce,  pietruszkę drobno pokrojoną,  4 jaja, sól i pieprz.Łeb szczupaka i skórę oraz grzbiet ugotować w warzywach dodać listek, ziele, uformować szczupaka wałeczek w gazie lub ściereczce ściśle zwijać związać z 2 stron.Wrzucić na wrzący wywar 30 minut gotować na małym ogniu.Rybę wystudzić i włożyć do lodówki.

Tagi: ,

Składniki

  • 1 kg szczupaka
  • 2 bułki
  • duża cebula,
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka,
  • sól pieprz
  • 4 jajka
Serves 4
Czas przygotowywania: 1 godzina


Skomentuj Przepis

Test antyspamowy:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.