Szybki piernik z bakaliami

Wszystkie składniki oprócz bakalii miksować 5 minut, następnie dodać bakalie i wymieszać łyżką. Ciasto wlać do dwóch keksówek 10 x 30 lub do jednej dłuższej wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni ( do suchego patyczka ).

Tagi: , , ,

Składniki

  • 3 całe jajka, 3 szkl mąki pszennej, 1 szkl cukru, 1 cukier waniliowy lub migdałowy, 1 przyprawa do pierników, 1 szkl letniego mleka, 1 słoik powideł śliwkowych, 2 łyżki ciepłego miodu, 3/4 szkl oleju, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, pokrojone bakalie, np śliwki suszone, morele suszone, orzechy
Serves 5
Czas przygotowywania: 10 minut