Wiosenna sałatka

Kukurydzę odsączyć, polędwicę pokroić w drobną kostkę, por pokroić w paski. Oczyszczoną paprykę pokroić w drobną kosteczkę Do sałatki dodać ryż i pokrojone w kostkę jajka. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć na sitku.
Wszystkie składniki doprawić, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać po schłodzeniu.

Tagi: , , ,

Składniki

  • 1 paczka ryżu ugotowanego na sypko
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 biała część pora
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 papryki w różnych kolorach
  • 2 ogórki kiszone
  • 200g polędwicy
  • majonez
  • pieprz
  • sól
Serves 5
Czas potrzebny do przygotowania wiosennej sałatki: 15 minut.