Wiosenna surówka z młodej kapusty

Poszatkowaną kapustę posolić, ugnieść dłońmi i odczekać 10-15 minut. Obraną marchew zetrzeć na tarce. Obranego ogórka pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę odcisnąć z soku i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodać 2-3 łyżeczki cukru, pieprz, posiekaną natkę, posiekany koperek, 3 łyżki majonezu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Składniki

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 zielony ogórek
  • 1 średnia cebula
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 1 marchew
  • majonez
  • pieprz
  • cukier
Serves 5
Czas potrzebny do zrobienia surówki: 20-25 minut.